Blogger tarafından desteklenmektedir.
Yeni Tarifler

Leopar Desenli Kurabiye Tarifi


Kurabiye Malzeme Listesi
250 gr katı margarin
1 çay fincanı zeytin yağ
2 taze yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
yeteri kadar beyaz un
Kakao


Leopar Desenli Kurabiye Yapımı
Öncelikle oda ısısındaki malzemelerimizden katı margarini geniş bir kaba alıp üzerine pudra şekerini koyup iyice yoğuruyoruz. Pudra şekerini katı margarine yedirene kadar. Ardından taze yumurtaları kırıyoruz. zeytin yağ ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. beyaz unu azar azar ekleyip azar azar hamuru fazla incitmeden yoğuruyoruz. Hamurumuz kıvam alınca yoğurmayı bırakıp hamurdan ufak iki parça alıyoruz. Yani biri büyük bir ceviz boyutunda, ötekii ise büyük mandalina boyutunda. öteki hamur parçamız büyük ve beyaz renkte kalacak. İlk olarak 1 çay kaşığı kakaoyu ceviz kadar büyüklükte olan hamurumuza ekleyip yoğuralım. Bu hamurumuz açık kahve rengi olacak. öteki hamurumuz yani mandalina boyutunda olana bir silme tatlı kaşığı kadar kakao ekleme edelim yoğuralım. Hamurlardan biri açık kahve rengi olacak, ötekii koyu kahverengi, ardından sade. Büyük olan hamurumuzdan ufak bir parça koparıp elimizle yuvarlıyoruz, temiz bir zeminin üzerine koyup kakaolu hamurlarımızdan gelişine alıyoruz. Yani rastgele ve hamurumuza koyuyoruz. oklova yardımıyla yada elimizle bastırıp kakao parçalarının yapışmasını sağlıyoruz. Resimde de görüldüğü gibi. pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsimize diziyoruz. 170 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. takribi 18 dakika sürdü pişirme işlemi. Kurabiyelerimiz hazır. afiyet bal şeker olsun.

Çatal Kurabiye Yapımı



Çatal Kurabiye Malzeme Listesi

250 gr katı margarin
1 çay fincanı yoğurt
1 çay fincanı zeytin yağ
2 çay bardağı şeker
1 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
yeteri kadar beyaz un

Üzerinin Malzemeleri
taze yumurta sarısı
Çörek otu

Çatal Kurabiye Yapımı
Yoğurt, zeytin yağ, şeker, kabartma tozu, tuz, mahlep, katı margarin bir kap içerisinde karıştırıyoruz. beyaz unu azar azar ekleme edip ne çok sert ne çok yumuşak olacak şekilde bir hamur yapıyoruz. Hamurdan parçalar koparıp elimizle tezgah üstünde uzun çubuklar yapıp uç kısımlarını birleştirip yağlanmış fırının tepsiye diziyoruz. üstüne taze yumurta sarısı sürüp çörek otu çörek otu serpiyoruz. 170 dereceli daha önceden ısttığımız fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. afiyet bal şeker olsun.

İnternet Üzerinden Pasta Tarifi Aramaya Son



                 İnternetin gündelik yaşamımıza bu kadar girmediği zamanlarda insanlar yemek tariflerini televizyon , gazete ve yemek tarifi kitapları yardımıyla daha doğru tariflere ulaşabiliyordu Fakat şimdi her evde internet var ve bunun doğal sonucu olarak evlerinde oturan hanımlar dünya mutfağındaki yemeklere , her yörenin kendine has yemeklerine ve pastanelerde gördüğümüz tatlı tariflerine , yaş pasta tariflerine daha kolay ulaşmaya başladık.
       
        Bu bir avantaj gibi görünebilir ama aldatıcı !! İnternet sektöründe birçok webmaster internet üzerinden para kazanmak amacıyla yalan yanlış tariflerin dolaştığı siteler açmaya başladı. Özellikte birçok pasta tarifi sitesi bu şekilde kurulmuştur .Doğum günleriniz ve özel günlerinizde pasta yaparken sıkıntı yaşamamak için doğru ve güvenilir bir site olan kolay pasta tarifleri sitesine herkesi beklerim .Mozaik pasta benim bu sitede en fazla beğendiğim pasta tariflerinden biridir. Herkese tavsiye ederim bunun yanında birçok pasta tarifinin videolu anlatımıda sitede mevcuttur.

Tanıtım Yazısının Süresi Dolduğu İçin Yayından Kaldırılmıştır.
       

Pudingli Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Güzel bir kurabiye tarifidir umarım beğenirsiniz.Herkese afiyet olsun.

Kurabiye Malzeme Listesi
1 adet katı margarin (yumuşamış)
1 çay fincanı zeytin yağ
4 tatlı kaşığı yoğurt
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet vanilya
3-4 su bardağına yakın beyaz un

Kurabiyenin İçinin Malzemeleri
1 adet kakaolu puding
2 su bardağı pastorize süt
2 ufak kare bitter çikolata

Kurabiyenin Üzeri İçin
Pudra şekeri

Pudingli Çikolatalı Kurabiye Yapımı
Önce pudingi yapmakla başlayalım ve pudinglerin arkasındaki miktara göre değil 2 su bardağı pastorize süt ve 2 kare bitter çikolatayı ekleyere yapın . Kaynadığı an iki kare parça bitter çikolatayı içine atıp eriyene kadar karıştırıyoruz. Pudingi soğumaya bırakın , arada bir karıştırmayı ihmal etmeyelim. Gelelim hamura, beyaz un, kabartma tozu ve vanilya dışında öteki malzemeleri ekleyip elimizle karıştırıyoruz. Daha sonra beyaz unu azar azar ekliyoruz. Vanilyayla kabartma tozunu da ekliyoruz, ele yapışmayan bir hamur olacak. Aman yumuşak olmasın pişerken yayılabilir. Ve hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alıyoruz. İçli köfte gibi açıyoruz. Resimde gösterdim, içinde çay kaşığı yada tatlı kaşığıyla pudingi koyuyoruz ve kapatıyoruz. Yuvarlak olacak şekilde. Eğer bir boşluk açılırsa ufak hamur parçası alıp açılan yeri kapatabilirsiniz ve işlem bittikten sonra daha önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında pişirelim . Çok pişmeyecek, biraz sert olabilir. Fırından çıkardıktan sonra ılık olunca üzerine pudra şekeri eliyoruz, kurabiyemiz servise hazır. afiyet bal şeker olsun.


Kurabiye Tarihi Ve Zamanla Gelişimi


          Kurabiye (koekje) kelimesi flemenk dilinde küçük çörek anlamına gelmektedir Ancak dilimize girmesi ise Arapçadan "kureybiyye" kelimesinden türemesi ile olmuştur .

          Tarihteki bilinen ilk kurabiyeler ise fırıncılar pasta hamuru oluşturmadan önce fırının sıcaklığını ölçmek için küçük hamurlar kullanması sonucu oluştuğu bilinmektedir . Zamanla bu hamurlara insanlar  tarçın , mahlep , tuz , şeker ,çikolata ,pudra şekeri eklemeleri yaparak bugünkü kurabiye tarifleri modern halini almıştır . Bugün günümüzde kurabiyenin birçok çeşidi bulunmaktadır . Elmalı Kurabiye , Tuzlu Kurabiye , Mantar Kurabiye , Ayvalı kurabiye ... gibi adını sayamayacağımız birçok çeşidi mevcuttur .
    
            İnternetin gündelik yaşamımıza girmesiyle birlikte kurabiye çeşitleriyle daha fazla tanışmış olduk . Amma velakin piyasada yalan yanlış tariflerin paylaşılması bilgi kirliliğinede neden olmuştur . Kurabiye tarifleriyle alakalı kaliteli ve denenmiş tariflere ulaşabileceğiniz kaliteli site sayısı maalesef azınlıktadır.Bu alanda kaliteli hizmet veren kurabiye tarifi sitelerinden bir taneside sitesidir .Burada kolay , pratik , lezzetli birçok kurabiye tarifine videolu anlatımlarıyla ulaşabilirsiniz.

 "Sevdiğiniz insanlara güvenle önerebileceğiniz ender kurabiye tarifi sitelerinden biridir."

Tanıtım Yazısının Süresi Dolduğu İçin Linkler Kaldırılmıştır.