1 adet katı margarin (yumuşamış)
1 çay fincanı zeytin yağ
4 tatlı kaşığı yoğurt
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet vanilya
3-4 su bardağına yakın beyaz un
Kurabiyenin İçinin Malzemeleri
1 adet kakaolu puding
2 su bardağı pastorize süt
2 ufak kare bitter çikolata
Kurabiyenin Üzeri İçin
Pudra şekeri
Pudingli Çikolatalı Kurabiye Yapımı
Önce pudingi yapmakla başlayalım ve pudinglerin arkasındaki miktara göre değil 2 su bardağı pastorize süt ve 2 kare bitter çikolatayı ekleyere yapın . Kaynadığı an iki kare parça bitter çikolatayı içine atıp eriyene kadar karıştırıyoruz. Pudingi soğumaya bırakın , arada bir karıştırmayı ihmal etmeyelim. Gelelim hamura, beyaz un, kabartma tozu ve vanilya dışında öteki malzemeleri ekleyip elimizle karıştırıyoruz. Daha sonra beyaz unu azar azar ekliyoruz. Vanilyayla kabartma tozunu da ekliyoruz, ele yapışmayan bir hamur olacak. Aman yumuşak olmasın pişerken yayılabilir. Ve hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alıyoruz. İçli köfte gibi açıyoruz. Resimde gösterdim, içinde çay kaşığı yada tatlı kaşığıyla pudingi koyuyoruz ve kapatıyoruz. Yuvarlak olacak şekilde. Eğer bir boşluk açılırsa ufak hamur parçası alıp açılan yeri kapatabilirsiniz ve işlem bittikten sonra daha önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında pişirelim . Çok pişmeyecek, biraz sert olabilir. Fırından çıkardıktan sonra ılık olunca üzerine pudra şekeri eliyoruz, kurabiyemiz servise hazır. afiyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder