Kurabiye Tarihi Ve Zamanla Gelişimi


          Kurabiye (koekje) kelimesi flemenk dilinde küçük çörek anlamına gelmektedir Ancak dilimize girmesi ise Arapçadan "kureybiyye" kelimesinden türemesi ile olmuştur .

          Tarihteki bilinen ilk kurabiyeler ise fırıncılar pasta hamuru oluşturmadan önce fırının sıcaklığını ölçmek için küçük hamurlar kullanması sonucu oluştuğu bilinmektedir . Zamanla bu hamurlara insanlar  tarçın , mahlep , tuz , şeker ,çikolata ,pudra şekeri eklemeleri yaparak bugünkü kurabiye tarifleri modern halini almıştır . Bugün günümüzde kurabiyenin birçok çeşidi bulunmaktadır . Elmalı Kurabiye , Tuzlu Kurabiye , Mantar Kurabiye , Ayvalı kurabiye ... gibi adını sayamayacağımız birçok çeşidi mevcuttur .
    
            İnternetin gündelik yaşamımıza girmesiyle birlikte kurabiye çeşitleriyle daha fazla tanışmış olduk . Amma velakin piyasada yalan yanlış tariflerin paylaşılması bilgi kirliliğinede neden olmuştur . Kurabiye tarifleriyle alakalı kaliteli ve denenmiş tariflere ulaşabileceğiniz kaliteli site sayısı maalesef azınlıktadır.Bu alanda kaliteli hizmet veren kurabiye tarifi sitelerinden bir taneside sitesidir .Burada kolay , pratik , lezzetli birçok kurabiye tarifine videolu anlatımlarıyla ulaşabilirsiniz.

 "Sevdiğiniz insanlara güvenle önerebileceğiniz ender kurabiye tarifi sitelerinden biridir."

Tanıtım Yazısının Süresi Dolduğu İçin Linkler Kaldırılmıştır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder