Leopar Desenli Kurabiye Tarifi


Kurabiye Malzeme Listesi
250 gr katı margarin
1 çay fincanı zeytin yağ
2 taze yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
yeteri kadar beyaz un
Kakao


Leopar Desenli Kurabiye Yapımı
Öncelikle oda ısısındaki malzemelerimizden katı margarini geniş bir kaba alıp üzerine pudra şekerini koyup iyice yoğuruyoruz. Pudra şekerini katı margarine yedirene kadar. Ardından taze yumurtaları kırıyoruz. zeytin yağ ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. beyaz unu azar azar ekleyip azar azar hamuru fazla incitmeden yoğuruyoruz. Hamurumuz kıvam alınca yoğurmayı bırakıp hamurdan ufak iki parça alıyoruz. Yani biri büyük bir ceviz boyutunda, ötekii ise büyük mandalina boyutunda. öteki hamur parçamız büyük ve beyaz renkte kalacak. İlk olarak 1 çay kaşığı kakaoyu ceviz kadar büyüklükte olan hamurumuza ekleyip yoğuralım. Bu hamurumuz açık kahve rengi olacak. öteki hamurumuz yani mandalina boyutunda olana bir silme tatlı kaşığı kadar kakao ekleme edelim yoğuralım. Hamurlardan biri açık kahve rengi olacak, ötekii koyu kahverengi, ardından sade. Büyük olan hamurumuzdan ufak bir parça koparıp elimizle yuvarlıyoruz, temiz bir zeminin üzerine koyup kakaolu hamurlarımızdan gelişine alıyoruz. Yani rastgele ve hamurumuza koyuyoruz. oklova yardımıyla yada elimizle bastırıp kakao parçalarının yapışmasını sağlıyoruz. Resimde de görüldüğü gibi. pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsimize diziyoruz. 170 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. takribi 18 dakika sürdü pişirme işlemi. Kurabiyelerimiz hazır. afiyet bal şeker olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder