Ayvalı kurabiye tarifi Hamur Yapımı İçin
2 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un
1 paket tereyağı(250 gram)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
Kurabiyenin İç Malzemeleri
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay bardağı ezilmiş ceviz
1 çay bardağı şeker(toz şeker)
1 adet rendelenmiş ayva
Pudra Şekeri
kurabiye tarifi
derince bir kabın içine hamur malzemelerini koyun ve hamuru yoğurun hamurun kıvamı kulak memesi kıvamında olacak dikkat edin hamur bittikten sonra 1 saat bekletin ardından ayva ve şekeri beraber pişirin ardından ceviz ve tarçını ekleyin hamurlarımızı ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve içlerini avuç içinizle açın ve bir kaşık iç koyduktan sonra eliniz ile yuvarlayın ve altı yağlanmış tepsiye dizin daha önce ısıtılmış fırında 170 derecede pişirin ve piştikten sonra üzerine pudra şekeri ekleyin afiyet olsun.
http://www.tatlitariflerii.com/k/kurabiye-tarifleri
YanıtlaSil